sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Machism de parcare: jignește femeia, ignoră bărbatul

Un coleg ne povestește spumegând întâmplarea care i-a stricat weekendul. Cum a condus el la mall și ochise locul din parcare din care ieșea cu greu, cu mii de manevre, vezi tu, o femeie. Cum a venit o altă tipă la volan și s-a băgat în locul respectiv, pentru care el așteptase circa șapte minute. Cum s-a dat jos din mașină și s-a dus la acea de-a doua femeie și a făcut-o din start nesimțită. Cum era ea oripilată și îi tot aducea aminte că e femeie, cerându-i să nu o jignească.
- Nu trebuia să i te adresezi așa, zic eu.
- Dar ea trebuia să îmi ia locul? se întoarce spre mine colegul furibund.
- Și ce facem acum, ne dăm în cap? Nici măcar nu știi dacă ea a realizat că îți ia locul.
- Cum să nu realizeze?! scuipă furiosul vorbele înspre mine. Tupeu pur la tipă! Ești o nesimțită, i-am zis, pentru că așa procedează nesimțitele, ca tine! Ea: vai, domnule, cum îmi vorbiți așa...
Dacă tot s-a pornit, colegul își aduce aminte de o altă întâmplare nervoasă de-a lui și ne anunță că e tot cu o femeie, cum altfel? La mall în parcare, în altă zi și-n altă parte, a constatat că mașina i-a fost bocată de un bolid. Nu putea ieși, așa că a început manevre să iasă prin locul lateral care era liber. A apărut o șoferiță imediat, care a și parcat lângă el. Colegul s-a dus la ea și i-a explicat ce vrea să facă, cerându-i să iasă din locul respectiv până reușește. Femeia nu a înțeles nevoia lui și a plecat, iar el ne explică și ne mimează nonșalanța ei obraznică, executând și un catwalk scurt prin birou. Apoi, colegul a descoperit că bolidul avea număr de telefon lăsat în parbriz și a sunat de vreo două ori până să apară proprietarul.
- Dar ai zis că era femeie persoana cu noul incident, punctează o colegă zâmbind.
- Păi femeie era! e iremediabil furios colegul. Cea care nu m-a lăsat să ies!
- Dar de blocat te blocase un bărbat, zic eu. Ea doar nu a empatizat cu tine și nu a dorit să se chinuie să găsească alt loc. Dar asta e din cauză că multe se tem de parcat și e o ușurare când le reușește...
- Nesimțită, mă! mă întrerupe furiosul.
- Dar mai grav e ce a făcut bărbatul, nu mă las eu.
- Măcar el a lăsat numărul în parbriz, sare în apărare alt coleg.
- Bun, și tipului cu bolidul ce i-ai zis? trec eu mai departe.
- Ce era să-i mai zic? îmi răspunde, ușor calmat, pățitul nostru. Nimic! Ce, crezi că înțelegea ceva?
- Bine, dar femeii aleia din prima întâmplare i-ai zis, ai făcut-o nesimțită pentru mult mai puțin! mă revolt eu.
- Da, dar când a venit ăsta cu bolidul eu eram în mașină deja și nu m-am mai dat jos!
- Dar la ea te-ai dat jos, că tot în mașină erai! De ce nu ai reacționat la fel în ambele situații? Pe ea ai confruntat-o când ți-a greșit, nu? Dar pe el de ce nu?
Colegul nu pierde timpul cu explicații pentru mine. Așa a fost momentul, îmi mai zice și se orientează către parteneri mai agreabili de discuție. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu